A bolygó barátja vagy? Fiatalító masszázst a számítógépeknek!

Mennyit halljuk, nap mint nap, hogy fogyasztói társadalom. Igen. A gyártói oldal generálta, folyamatos “megújulás”, az akár éven belüli “ráncfelvarrások”, a szoftveres fejlesztések által a folyamatos eszközcsere kényszer. Ez jellemzi a mindennapokat magán ágon és céges életünkben egyaránt. De egészséges-e ez és mit tehetünk, hogy ráébredjünk, lehetne ezt másképpen is. Hogy megértsük, nincs értelme a folyamatos “menőzésnek”, csupán azért, hogy mások mit látnak, csupán azért mert mások ítélkeznek. Ez egy hamis világ, tele hamis kapcsolatokkal.


Ha szolgáltató vagyok és nem a legújabb eszközöm van, máris azt az érzést kelthetem, hogy “nem megy az üzlet”. Ez az ami a hamis értékrendet szül, ez nem a felhasználó, hanem a gyártó szektor érdeke. Jól volna ha ezt egyre többen átlátnánk.


Ebben a cikkben az érem másik oldalán nem titkolt célom, hogy te is értékeld át ezt az egészet.


Pénteken posztunk már előfutára volt ennek a cikknek a facebookon. (Ha nem láttad itt visszakereshető, három beszédes képpel illusztrálva:  https://www.facebook.com/mabait.hu


Néhány tény amiről senki nem beszél, mert rontaná az üzletet:


  • az elektronikus hulladékok 80-90%-a erősen kezelhetetlen módon, hulladéklerakókban vagy hulladékégetőkben landol. Nem ezek a részek nem hasznosulnak újra, bármennyire is szeretnénk. Mintegy 15%-ra tehető az újrahasznosítható részek aránya.


Erre azért hagynék időt, hogy átértékeld, mennyi ártalmas hulladék keletkezik azzal, hogy fogyasztóként állunk hozzá, nem tudatos felhasználóként. És igen. Egy része ami soha nem bomlik le, maximum elföldelik, más része a légkört terheli veszélyes anyagokkal melyek az égés során szabadulnak ki a “palackból”! 


  • a társadalom által “megtermelt” elektronikai hulladék cirka 30-40 tonnát tesz ki, egyes becslések szerint ez eléri az 50 tonnát is, de tippelj! Vajon növekszik? Naná!


Izgalmas számok ugye? Egyre több! Te hogy gondolod ezek után?


  • ha szemfüles voltál, azt már tudod péntek óta, hogy ma az asztalodon mikor a cégnél vagy a home office-ban leültél a pc elé, valójában az asztalodon nem egy monitor és egy számítógép van, hanem 20 kiló vegyszer, 240 kiló fosszilis energia és 1500 kilónyi víz. Igen ennyit használnak fel egyetlen monitor és egyetlen számítógép gyártáskor.


Ezzel jött el az a pont, hogy ideje másképp gondolni az elektronikai eszközökre legyen az mobiltelefon, televízió, laptop, asztali számítógép, egyéb háztartási elektronikai eszköz…


Kérlek, tedd fel a kérdést magadnak! 


Minőséget vásároltál vagy csak simán sok pénzt költöttél és nem is tudod mid van? Lehet vele később “varázsolni”? Integrált vagy bővíthető, korszerűsíthető később? Javítható vagy csak a csere játszik, ha probléma akadt? Menőzni akarsz csupán vagy tudatos felhasználóként büszkének is lenni, arra, ahogy választottál és ahogy kezeled?


Célunk, hogy együtt tudjunk veled vigyázni az eszközparkodra - legyen az asztali számítógép, laptop, notebook -, annak élettartamát rendszeres karbantartással meghosszabbítva, optimálisan frissítve, belső elemekkel modernizálva, hozzájárulva a környezetünk védelméhez. Hangsúlyozom ehhez keresünk téged partnerként!


Számítógép- és laptop szervizünk, mintegy fiatalító masszázst nyújtva gépednek, csereeszköz lehetőséget is kínál! Ez a céged életében azért fontos, mert úgy is frissülhet a géppark, hogy a munka folyamatos marad. Arról nem is beszélve, hogy az amortizációs leírásból bőven futja majd másra is.


Lépj kapcsolatba velünk és beszélgessünk arról, mi jár a fejedben! Féléves karbantartás mabaIT e-szervizkönyvvel? Hosszú élettartam, rendszeres fiatalító számítógép “masszázzsal”, időszakosan frissen szervátültetéssel? Mindent vállalunk! 


Ebben vagyunk számodra is partnerek!


Egyszerű kapcsolatfelvétel erre a biztonságos linkre kattintva lehetséges: https://mabait.hu/contact

Ezt se hagyd ki!

Feliratkozását nem sikerült elmenteni. Kérlek próbáld újra.
Sikeresen feliratkoztál!

Hírlevél

Iratkozz fel és ne maradj le újdonságainkról!