Amikor a rendszer biztonságosan költözik

rendszergazda

Egy informatikai rendszerben a céges adatok, információk, készlet nyilvántartás, számlázási állományok stb. többféle módon költözhetnek. El és át. 


Van amikor egy külső támadás áldozata lesz egy vállalkozás. Ilyenkor adott cég adatait mások költöztetik el. Pénzt követelve, egy zsarolóvírussal blokkolva informatikai adatainkat okoznak nagy kellemetlenséget vagy a legrosszabb esetben tönkre is teszik a kiszemelt céget.


Van amikor, szimplán hardver hiba folytán vesznek el az állományok úgy, hogy a hiányos, túl régi vagy nem is létező biztonsági mentések döntik romba a tulajdonos álmát.


A jó eset az, amikor az állományok költöztetése saját kontrollunk alatt történik. Amikor úgy döntünk, hogy korszerűsítjük az informatikai rendszerünket felügyelő szervert, a kapcsolódó eszközöket és adatmentési mechanizmust egyaránt. Utóbbit több ponton is bebiztosítva. Több felületen, különböző eszközökön mentve és mindezt naprakészen. 


Létezik Kelet-Magyarországon egy olyan festék és tapéta szaküzlet, ahol, ha belépsz a bolt ajtaján a vadnyugaton érezheted magad, ez a Joe néni Festékboltja, Nyíregyházán. https://joeneni.hu/


Információbiztonság terén is felelős vállalkozás. Egy különleges megbízást kaptunk e vadnyugati helyszínen egykor. Szeretik a cégnél az értékes “aranyrudakat” ez esetben is a bizalmas adatokat minden korban a legkorszerűbb és a leginkább megbízható helyen tudni, hogy a kiber-zsiványok ne tudjanak kárt tenni a cégben, ezzel kvázi bankot robbantani. 



A régi szerver helyett a legmodernebb technológiát bevetve költözött át a teljes számlázó- és raktárkezelő program állomány is, egy teljesen új szerverre, ami több adattárolóra is tükrözi a szervert, megspékelve egy speciális eszköz beiktatásával, ami miatt itt már extrán felesleges is próbálkozni holmi zsarolóvírus bevetésével. Ez utóbbi biztosíték egy speciális mabaIT fejlesztés a rendszerekben, egy hadititok, aminek alkalmazása különlegessé teszi a mabaIT szakemberei által kivitelezett védelmi mechanizmust. Ez viszont csak a legmenőbb és leginkább felelősségteljes seriffeknek, akarom mondani cégvezetőknek jár!


Mikor volt a kivitelezés? 

Nem is olyan nagyon régen. Mindig törekszünk arra, hogy a beavatkozás ne okozzon veszteséget. Úgy dolgoztunk ott is, hogy a boltnak nem volt kiesés a nyitvatartásból. Így anno az új hét teljesen a megszokott módon, de már sokkal nagyobb biztonságban kezdődhetett el és azóta is a nyugalom uralkodik a szabolcsi vadnyugaton.


Amennyiben úgy érzed, hogy a cégedben lehetnek komoly biztonsági rések, elavult a szerver, nincsen rendben a biztonsági mentéseid, rendszerbe foglalnád és ezentúl nyugodtan aludnál keress bizalommal Kelet-Magyarország informatikai szakértőjét. A mabaIT informatikai szolgáltató készen áll segíteni információbiztonsági céljaidat.


Itt a honlapunkon a kapcsolat menüben tudod írásban feltenni a megfogalmazódott kérdéseket, igényelni egy ingyenes mabaIT szakvéleményt, amit informatikai rendszer állapotának felmérését követően adunk. Két kimenete létezik. Vagy gratulálunk naprakészségedhez vagy segítve döntésed egy megbízhatóbb szerver beállításában lehetünk ideális partnered.

Ezt se hagyd ki!

Feliratkozását nem sikerült elmenteni. Kérlek próbáld újra.
Sikeresen feliratkoztál!

Hírlevél

Iratkozz fel és ne maradj le újdonságainkról!