Rendszergazda szolgáltatás szerződéssel vagy szerződés nélkül?

A rendszergazda meg nem értett rendszere, avagy máris de azonnal…

No de szerződés nélkül?


Ha például egy pályázatíró cég szerződött ügyfelei pályázatfigyelésre és annak megírására egy szolgáltatási szerződést kötnek, akkor a cég köteles a fókuszát rájuk vetíteni. Ha ez esetben én “kintről” szerződés nélkül, a problémámmal - mert ad hoc hallottam valamit és nekem is kell azonnal valami -, beesek az ajtón, és türelmetlenül jelzem, hogy nekem is, nekem is…, bármilyen különös is, de nem élvezek előnyt, sőt. Hiszen mások azért, - amit én jelen példában most azonnal akarok-, fizettek, fizetnek, egy kialakult rendszer részeiként, hogy az ő rendelkezésükre álljon a cég kapacitása(!). Én meg ez esetben az vagyok, aki nem adtam megbízást a cégnek és nem is fizetek a szolgáltatásért, de előnyt akarok. Ugye, hogy nem kerek?


Másik, talán még jobb példám a könyvelés. Létezhet-e egy cég könyvelés nélkül? Nem. Van-e állandó szerződése egy cégnek a számviteli szolgáltatásra. Van. Ha valaki csak úgy beesik az ajtón a könyvelőhöz és éppen áfa bevallási határidő van, mi szerződött ügyfélként mit várunk el a szolgáltatótól? Azt, hogy valaki más - nem szerződött ügyfél -, ad hoc problémájával foglalkozzon a szakember vagy inkább a mi bevallásunkat küldje be, határidőre? Ugye? Érthető?! Ez az ő felelőssége. Számon kérni őt pedig csak szerződéses keretek között lehetséges.


Nincs ez másképpen az informatikai rendszerek felügyeletének világában sem.

Vannak akik állandó megbízással a szakértelem mellett a gyors reakcióért fizetnek, miközben vannak akik nem, de maximálisan elvárják ugyanazt, ingyen. Utóbbi gondolat azért nem egyszerű, mert a “lekötött” kapacitás fókuszát nem illendő lekötetlenül, lekötöttként kezelni. 

Miről beszélek? Arról, hogy ha cégvezetőként megértem, hogy a vállalkozásom elsődleges alappillére annak informatikai biztonsága, akkor nem csupán a könyvelés, de a rendszergazda szolgáltátás is alapvetés lesz a cégek életében.


Díjak. A rendszergazda első lépésben felmér, majd kiépít-átépít vagy jóváhagy, megjavít, kiegészít, fejleszt egy stabil céges rendszert, amit a saját belső működését illetően aztán képes hatékonyan - távolról is - felügyelni. Igen. Ő át is látja! A jó rendszergazda önálló és proaktív. Minden nap, minden órájának, minden percének, minden másodpercében a megbízó rendszerét monitorozva biztonságot ad, mint ahogy például egy távfelügyeleti cég is egy folyamatos megfigyelést végez, csak ő más típusú behatolásokat felügyel. Ehhez viszont szerződés szükséges ugyanúgy, mint a könyvelővel vagy a távfelügyeleti szolgálattal. Pont úgy. 


Mi jár még ehhez. Gyors reakció. Rendelkezésre állás. A kiesések minimalizálása, ami jelentős megtakarítás a cég életében. Szakmai tanácsadás és további számos előny, például az, hogy a rendszergazdád a pénzedért - ami lényegesen kevesebb, mint ha alkalmazol egy embert erre a célra -, a kapacitását a vállalt rendelkezési idővel neked tartja fenn és nem az ad hoc problémákat kezeli, amikor nemek van gondod. Mert te mint szeződött fél ezt várod el és ez így van rendben. Ellenkező esetben pedig nem várhatod el, hogy számodra azonnali rendelkezésre álljon egy adott kapacitás, miközben nem bíztad meg. 


Ez ennyire egyszerűen összefoglalható. 


Ezért jó ha a céged alapvető működésének alappillérét rábízod egy szakemberre, mint a könyvelést is teszed, mert magadnak nem fogod tudni megoldani az informatikai problémát és mire találsz valakit, aki nem is biztos, hogy azonnal átlátja a rendszeredet, a kiesésből lényegesen nagyobb kára származhat a cégednek, mint a szolgáltatások és a rendelkezésre állás díja lenne, amit havi ritmusban tudsz beépíteni a költség-szerkezetbe, kiszámíthatóan. 


A mabaIT törekszik arra, hogy szabad kapacitását az ügyfél igényeihez mérten növelje, most itt: https://mabait.hu/contact be tudsz jelentkezni.


Kapsz tőlünk egy díjmentes céges biztonsági rés feltárást, egy díjmentes céges rendszer szemlét és megosztjuk annak eredményét.  

Utána dönthetsz, hogy szakértő kezekbe adod-e a továbbiakban és biztonságban akarod-e tudni a teljes hálózatot. 


Dönthetsz úgy is, hogy ezt visszautasítod és játszod tovább az “orosz rulettet”, amire rá is mehet a céged! 


Vagy ragadj telefont és kérd a díjmentes mabaIT rendszer-vizsgálatot! 

Ebben nincs kockázat, de lehetőség annál több! Csak felelősen!


HÍVJ MOST:  +36 20 481 8638

Feliratkozását nem sikerült elmenteni. Kérlek próbáld újra.
Sikeresen feliratkoztál!

Hírlevél

Iratkozz fel és ne maradj le újdonságainkról!