Végre már! Az Xbox felhasználók is könnyedén cseveghetnek…


Emlékszem, - anno a kilencvenes évek derekán -, amikor öcsémmel kettéosztottuk egyetlen PC*-nket - egy erősebb Pentium I. gépünk volt akkor 170 megás(!) HDD-vel, ami akkoriban még úgy ahogy jó gép volt -, és mind a ketten kiegészítettük magunknak a saját alkatrészeket egy-egy önálló gépre, az addig összegyűjtött pénzünkből. A cél az volt, hogy a két szobában lévő gépeket össze tudjuk kötni és hálózati játékkal játszhassunk. 


Igen, fizikailag az alaprapra csatlakoztatott hálózati kártyákkal kábeles kapcsolaton keresztül. Ja, amikor a szülők meglátták a szobákat összekötő folyosón a gépeket összekötő kábelt a falon, a mosdó ajtók felett átvezetve, a megfaragott ajtótok sarkokkal, gondolhatod, mekkora boldogság volt az nekik. De legalább be tudtuk zárni az ajtókat a kábelektől. :)


De emlékeim szerint jól reagáltak. Az idő múlása mindig hogy megszépíti az emlékeket! Hihetetlen ez. :)


Az információs technológia evolúciója során ma már ennek nyoma sincs, ha gyerekeknek mesélem ezt, nem is értik. De ez persze én sem értettem hogy lehetett régen azzal a kezdetleges pengével borotválkozni, miután egy pamaccsal kenegették magukat hosszas precizitással a borotvaszappannal, -habbal. Változnak az idők.


Ma már az is alapigény, hogy a gyerekek amikor játszanak a gépen otthon, tudjanak egymással beszélni is távoli társaikkal. Nem nem úgy mint mi, hogy ha akartunk mondani valamit játék közben, akkor nyitott ajtóval kiabáltunk át - iskolás társainkkal meg ugye konkrétan esélyünk sem volt -, hanem a távolból egyszerre több mindenkivel is tudjanak szóban is kommunikálni, egy időben. 


PC-n futó játékok esetén ez már megoldott volt korábban is a Discord Voice chat segítségével.


A PC-s gamerek számára már többé nem privilégium a Discord használata játék közben. A legfrissebb fejlesztések lehetővé teszik az Xbox X. és az Xbox One felhasználók számára is az egymástól távoli játék közbeni ingyenes, csoportos  szóbeli kommunikációt.



Ha emiatt cseréltétek volna az Xboxot PC-re, ez a jó hír, hogy nincs szükség erre a lépésre.


Amennyiben mégis szeretnétek egy jó PC-t, amit már nem csupán játékra használhattok, vagy egy jó laptopot, akár gamer verzióban, szívesen adunk rá árajánlatot. Most például az erősebb videókártyák is kedvezőbb áron elérhetők mint tavaly ilyenkor. Ez egy jó tipp? Spóroljuk meg mondjuk ötven- vagy akár százezret?


Itt tudod felvenni velünk a kapcsolatot és szakértő segítséget kapsz terveidhez: https://mabait.hu/contact

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ha pedig követed facebook oldalunkat, köszönjük! https://www.facebook.com/mabait.hu


*PC : asztali számítógép, a personal computer rövidítéseként beépült önálló kifejezés

Ezt se hagyd ki!

Feliratkozását nem sikerült elmenteni. Kérlek próbáld újra.
Sikeresen feliratkoztál!

Hírlevél

Iratkozz fel és ne maradj le újdonságainkról!